Cari Artikel

Monday, September 16, 2019

#BMF: Jom Beli Rambutan Damansara


#BMF: Jom Beli Rambutan Damansara, eh dekat Damansara ada pokok rambutan ka? Tak jumpe? Tapi nak makan rambutan? Tak per is rekomen anda beli dari pakcik nie Depan DIY Taman Tun Dr Ismail.

#BMF: Jom Beli Rambutan Damansara


Warga Damansara yang berdekatan dengan ttdi damansara . Kalau jumpa pakcik ni bantulah beli buah dia.Depan DIY ttdi damansara.

Maybe buah tu dia jual tinggi sikit dari harga biasa. Kita anggap sedekah jela maybe dia perlukan duit utk family dia.

Sedih😩😩😩. Dah tua masih bekerja. Teringat kat arwah abah.Atleast dia meniaga cr rezeki tak meminta-minta.Sama2 bantu dan doakan dia di permudahkan urusan dunia akhirat.

Tadi dia cakap ..nak,pakcik xmakan lagi. Ya Allah sedihnyaa😭



#BMF: Hari ini kami dikunjungi oleh wakil syarikat Faiza


#BMF: Hari ini kami dikunjungi oleh wakil syarikat Faiza. Alhamdulillah, kami dapat tawaran yg sangat istimewa. Bukan sahaja dapat harga lebih murah daripada jenama beras yang sedia ada, dapat pula khidmat penghantaran percuma. Siap diberi credit term lagi walaupun kami lebih suka beli barang secara tunai.

#BMF: Hari ini kami dikunjungi oleh wakil syarikat Faiza


Setakat ini nilai barang bulanan sekitar RM20K sebulan telah kami pindahkan kepada pembekal-pembekal Muslim yg bereputasi baik. InsyaAllah akan terus ditambah lagi dari semasa ke semasa.

Kami ingin mengajak sahabat-sahabat dalam industri catering untuk turut mengutamakan produk-produk berkualiti keluaran sahabat-sahabat pembekal kita dari kalangan Muslim.


#BMF: Allahuakbar terkejut tengok rak ini hari ni


#BMF: Allahuakbar terkejut tengok rak ini hari ni. Ubat gigi mukmin licin. Ubat gigi halagel makin surut. Ayuh kekalkan momentum & syabas korang semua.

Allahuakbar terkejut tengok rak ini hari ni


#buymuslimfirst
#bmf




#BMF: Lawak Santai Sapa Yang Boikot?


#BMF: Lawak Santai Sapa Yang Boikot? Hahaha ini yang lawak nie sudah berkali kali kami BMF Buy Muslim First bukan boycot non-muslim.


#BMF: Lawak Santai Sapa Yang Boikot?


Tapi non-muslim yang boycot muslim produk dahulu lepastu hina agama kami apa ingat kami nie apa? non-muslim hanya penumpang sahaja dalam negara ini, lawak sungguh nak lebih lebih pulak? Hahahahahahahahaa





Hentikan AGEISM Terhadap Warga Tua


Hentikan AGEISM Terhadap Warga Tua yang dimana boleh efek kepada kesihatan mental serta fizikal pada warga tua.

Hentikan AGEISM Terhadap Warga Tua yang dimana boleh efek kepada kesihatan mental serta fizikal pada warga tua.


Walaupun ramai yang tidak bersetuju dengan cadangan untuk meningkatkan had umur bersara, jangan sampai anda mempersendakan dan menyebabkan AGEISM dalam masyarakat.

✔️ Ageism menyebabkan stress kepada jantung, merendahkan keyakinan diri dan mengurangkan produktiviti

✔️ Pandangan steriotaip terhadap warga tua menyebabkan ada yang tidak dapat bekerja, di nafikan bayaran yang setimpal dan layanan yang berbeza (bukan semua menerima pencen ya)

✔️ Ketahuilah populasi warga tua akan meningkat berganda di seluruh dunia dan anda sendiri bakal menjadi tua


Ketahuilah Rahsia Menjadi Kaya, Klik Banner Diatas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...