Cari Artikel

Thursday, November 15, 2018

Jejak Blogwalking iskandarX 2018


Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakan2 dan sahabat2 blogger iskandarX, hari ni is nak hidupkan semula fenomena Jejak Blogwalking iskandarX 2018.


Maybe ada yang tak tau apa itu blogwalking maybe ada yang sudah tahu, biasalah bukan semua orang suka baca blog dah sekarang nie dengan percambahan teknologi android, semua lebih suka baca kat social network atau tengok video di youtube.


Ya memang is akui is menyepi lama sejak kematian arwah mak is tahun 2016 lalu... anak mana tak sedih kehilangan mak sendiri walaupun is nie agak brutal tapi hati ada taman(is single lagi berita baik umntuk yg single hahahahahaha).


jejak blogwalking iskandarX, blogwalking yang baik, pengertian blogwalking, blogwalking otomatis, blogwalking gratis, blogwalking adalah, cara blogwalking yang benar, blogwalking malaysia, blogwalking list, blogwalking artinya, blogwalking indonesia, blogwalking, cara blogwalking yang baik
Jejak Blogwalking iskandarX 2018


Ok berbalik kepada Jejak Blogwalking iskandarX 2018 nie is nak rakan2 serta sahabat2 blogger yang masih aktif berblogging untuk dropby n komen di posting nie beserta link ke blog anda semua, tapi ingat ya hanya komen link as plain text jgn paste hyperlink html atau anchor link nanti blogger mark as spam plak.

Lepas dah reramai is akan updatekan posting nie dgn list blog2 sahabat2 semua dan kita boleh blogwlking sesukahati kita seperti dulu semula.

Tujuan is hidupkan semua fenomena nie sebab is punya bloglist is empty entah mana pegi list blog sahabat2 semua is pun tak tau, maybe blogger remove sebab is ada make change kat layout dulu. Oh bytheway nanti is release kan seo coding untuk blogger ya, boleh guna dgn mana2 template yang anda suka.

Ok sekian dahulu nanti is update kan semula posting nie dgn link anda.

Jejak Blogwalking iskandarX 2018 bloglist:

1.


Urutan Saraf dan tradisi ( Us Nuruddin dan Puan Wardah) #SungaiPetani #Kedah


Urutan Saraf dan tradisi ( Us Nuruddin dan Puan Wardah) #SungaiPetani #Kedah

+ Urut satu badan
+ Urut satu badan ( bertungku wanita)
+Urut anggota terseliuh,lenguh,bisa-bisa
+Urut kaki refleksologi
+Urut muka (bell palsy, kecantikan)
+ Urut kepala

0176291368
Untuk respon pantas, klik

www.wasap.my/60176291368/rawatan

www.wasap.my/60125296690/rawatan

Urutan Saraf dan tradisi ( Us Nuruddin dan Puan Wardah) #SungaiPetani #Kedah #Urutlenguh #Urutanggotaterseliuh #urutkepalaindia #urutkepalasedap #urutkepalaguntingrambut #urutkepalasakit #Urutkakirefleksologi #Urutsatubadanbertungkuwanita #urutbahulenguh #urutsatubadanlelaki #urutkepalaperempuan #Urutsatubadan #Urutbisabisa #urutkepalamalaysia #Urutmukakecantikan #urutansatubadan #urutlenguhkaki #Urutmukabellpalsy #Urutkepala #urutkepalabuangangin #urutkepalamigrain #urutkepaladikedaiguntingrambut
Urutan Saraf dan tradisi ( Us Nuruddin dan Puan Wardah) #SungaiPetani #Kedah


#Urutlenguh #Urutanggotaterseliuh #urutkepalaindia #urutkepalasedap #urutkepalaguntingrambut #urutkepalasakit #Urutkakirefleksologi #Urutsatubadanbertungkuwanita #urutbahulenguh #urutsatubadanlelaki #urutkepalaperempuan #Urutsatubadan #Urutbisabisa #urutkepalamalaysia #Urutmukakecantikan #urutansatubadan #urutlenguhkaki #Urutmukabellpalsy #Urutkepala #urutkepalabuangangin #urutkepalamigrain #urutkepaladikedaiguntingrambut

Saturday, November 3, 2018

Cauliflower, Pernah dengar term ini?


Cauliflower, Pernah dengar term ini? Alaaahh sayur yang korang kadang-kadang makan tue.

Cauliflower Ear ini adalah term kepada telinga yang cedera secara dalaman akibat damage dari pukulan yang tumpul.

Darah akan terkumpul di bahagian bawah kulit dan menyebabkan perubahan bentuk secara kekal sekiranya tidak dirawat.

Kebanyakan fighter atau sebarang sukan yang melibatkan fizikal contact secara keras akan mengalami kecacatan ini. Pembentukan yang berterusan dari kekerapan damage ini akan lebih menyebabkan lebih banyak darah terkumpul di bawah kulit dan membentuk seperti sayur cauliflower. Sebab itu ia dipanggil Cauliflower Ear.

Cauliflower, Pernah dengar term ini?
Cauliflower


Rawatan kepada kecederaan ini dapat dipulihkan melalui pengeluaran semula darah (blood clot) yang tekumpul tersebut. Tetapi kebiasaannya, mereka tidak akan membuat rawatan kerana kecederaan tersebut akan masih berulang semula akibat penglibatan di dalam sukan tersebut.

Sebab itu mereka lebih prefer untuk membiarkan saja dan secara long term, telinga mereka akan berubah bentuk secara kekal dan sukar untuk di rawat untuk kembali kepada bentuk yang asal. (permanent deformed)

Kenapa kita perlu solat ustaz?


Kenapa kita perlu solat ustaz? Seorang murid menujukan soalan tentang kenapa perlunya solat dalam kehidupan seharian kepada gurunya.

Ya kenapa kita perlu solat? Solat adalah slah satu dri Rukun Islam yang kedua. Solat juga merupakan tiang kepada agama kita. Solat seorang Muslim itu juga adalah salah satu cara bahawa kita sebagai umat Islam adalah berbeza apabila kita menyembah Tuhan Yang Satu Yang Layak disembah iaitu Allah S.W.T, dan berbeza dengan agama yang lainnya.

Kenapa kita perlu solat ustaz? Seorang murid menujukan soalan tentang kenapa perlunya solat dalam kehidupan seharian kepada gurunya.

Friday, December 23, 2016

MATA WANG BARU 2018?


MATA WANG BARU 2018?

Propaganda tersembunyi Roth dalam kulit hadapan majalah The Economist edisi Januari 1988 vol 306.

hint perlaksanaan ONE WORLD CURRENCY tak lama lg..

dan inilah petanda kebangkitan tentera Imam Mahdi semakin hampir..

Sistem ini akan hancur dan  kembali pada matawang dinar emas..

Sama2 kita doakan moga kita selamat dari Perang Akhir Zaman yg hampir meletus ini...

Anda sendiri dapat lihat betapa tenatnya dunia hari ini..
Huru hara yg berlaku di zaman Firaun kini sedang berlaku di negara2 Timur Tengah..

Kita juga sedang diserang secara halus.. kapalterbang hilang secara bermusim adalah berkaitrapat dgn ekonomi Amerika dan percaturan perang..

Peperangan2 dahsyat yg berlaku adalah dicetuskan oleh pihak2 BANK....

#NWO
#ibnuyacob

Freemanson dan Illuminati semakin menonjol


Ada yg bertanya kenapa hujung fasa 4, FM & ILM seolah2 semakin menonjolkan diri mereka melalui simbol2, kartun2, lagu2, majalah2 dan filem2?

Sebenarnya, di akhir zaman ni lah mereka mmg nk tonjolkan diri secara perlahan agar kehadiran 'nya' nanti tidak mencetuskan panik.. dan mereka amat berbangga dgn kejayaan 'kerajaan' mereka yg dibina sejak ribuan tahun dahulu..

Kenapa mereka bangga dan tak takut dgn kita?

Kerana bagi mereka, Umat islam DAH TERLAMBAT utk sedar, dah terlambat utk melawan.. sbb kita sendiri adalah mesin yg menggerakkan sistem2 mereka...

Kita telah lama terperangkap dlm sistem mereka, namun 99% manusia masih tak mahu sedar akan perkara ini.. hanya 1% yg sedar dan cuba utk sedarkan orang lain yg masih 'tidur'..

Mereka gelakkan ajer..

So di akhir zaman ni kita satu2nya solution yg ada ialah Al Quran dan As Sunnah.. perlu minta pertolongan dari Allah SWT..

Sedangkan kita ingkar perintah Allah dlm surah
Ali Imran: 103 dan AL A’RAAF 96..

Dengan masjid sepi, pusat2 hiburan sesak dgn org Islam..

Ingat Israel nak takut dengan kita?

Dia gelak saja tengok kita terus mcm ini.
Dia kata kita Muslim Coca cola..
Bila buka buih melimpah.
Tapi sekejap jer lenyap..

Tahunya taip #pray4Gaza, #Pray4Syria, #Pray4Rohingya, #Pray4MH370, #Pray4MH17,

tapi apa yg ada disebalik #pray tu??

Negara penuh dengan maksiat.
anak isteri berpakaian tapi telanjang.
Akhlak runtuh, macam mana Allah nak terima doa kita.

Kita menumpang doa orang2 soleh ja.
Bila orang soleh banyak meninggal,
Bencana kian banyak..
Kalau kita terus macam ini..
Mcm mana nk tiba pertolongan Allah?

Hari ni marah umat Islam dizalimi Israel.. kapal terbang hilang..

Semua orang sibuk taip #pray sana sini.. pembaca2 berita tv pun mula acah2 pakai tudung.. kononnya dah insaf...

Tapi sekejap jer.. minggu depan dah start keluar rancangan Kilauan Emas, Dangdut Star, AF etc..

Itu yg 'mereka' maksudkan, muslim Coca-Cola...

p/s: Pesanan utk diri sendiri dan kepada sesiapa yg terasa dan ingin berubah..

#Pray4MuslimCocaCola

Friday, December 9, 2016

Lama sungguh naih xupdate nii


Assalammualaikum dan salam sejahtera semua... perghh lama sungguh is xupdate kat sini...

Ok 1st is nak khabarkan 22hb ogos lalu mak is tercinta telah meninggal dunia iaitu Puan Seri Noor admin blogger di http://www.noormalashahar.com.my .

Mmg is tak terjangka pemergian dia sbb yg sakit terlantar adalah ayah is.

Al Fatihah kat mak is...

..............
Ok lepas ni is akan update skit² kt sini waktu malam lah. Sebb pakai wifi... ya is dah ttp cybercafe is dek desakan ekonomoney and customer yg berkurangan sbb ramai pakai nphone jea.

Is akan update cara² tips blogging dan cara is buat duit tanpa perlu susah payah ... well u know me is mmg xsuka susah ka diri is ahak.

Ok chow tengok dan nantikan update yg bakal menyusul... sat je ag is update hehehehe. 

Friday, May 27, 2016

MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:


MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:

Ketika kita mengeluh: “ishh, aku penat sangat."

ALLAH S.W.T menjawab:

Dan KAMI jadikan tidurmu utk istirehat"
(An Naba' : 9)

Ketika kita mengeluh: “Beratnya dugaan ni, tak sanggup rasanya aku"

ALLAH S.W.T menjawab:

AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupannya"
(Al Baqarah : 286)

Ketika kita mengeluh : “Serabutnyaa"

ALLAH S.W.T menjawab:

"Hanya dgn mengingatKU hati akan menjadi tenang
(Ar Ra'd : 28)

Ketika kita mengeluh: “Apa yg aku buat ni semua sia sia"

ALLAH S.W.T menjawab:

"Siapa yang mengerjakan kebaikan sebesar biji zarah sekalipun, nescaya ia akan melihat balasannya"
(Al Zalzalah : 7)

Ketika kita mengeluh: “takde sorang pun yang nak tolong aku"

ALLAH S.W.T menjawab:

Berdoalah (mintalah) kepadaKU, nescaya Aku kabulkan
(Al Ghafir : 60)

Ketika kita mengeluh : “Aku sedih sangat

ALLAH S.W.T menjawab:

Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya ALLAH S.W.T beserta kita" 
(At Taubah : 40)

Jangan banyak mengeluh. Banyakkan bersabar dan teruskan kehidupan ini dengan taqwa dan tawakkal.

Semoga menjadi insan yang bertakwa. Hadapi dengan tenang. Semoga berjaya.

MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:



Siapa Jamie Oliver?


Siapa Jamie Oliver? Sesiapa yang sering mengikuti rancangan masakan dari luar negara mesti mengenali Jamie Oliver.

Pada tahun 2013 Jamie Oliver telah menang saman keatas syarikat makanan segera McDonald dan telah membuktikan yang McDonald menggunakan peroxide dalam daging prosesnya dan dagingnya pula juga adalah dari quality yang paling rendah hanya layak utk makanan binatang ternakan. maaf keterangan ini mungkin menyinggung mana mana pihak.

Jimie Oliver pernah memberi kenyataan di rancangan TV mengenai kesalahan dalam menghasilkan daging burger -

“that the fatty parts of beef are “washed” in ammonium hydroxide and used in the filling of the burger. Before this process, according to the presenter, the food is deemed unfit for human consumption. According to the chef and hamburger enthusiast, Jamie Oliver, who has undertaken a war against the fast food industry, “Basically, we’re taking a product that would be sold in the cheapest way for dogs, and after this process, is being given to human beings.”

Siapa Jamie Oliver? Sesiapa yang sering mengikuti rancangan masakan dari luar negara mesti mengenali Jamie Oliver.

Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi


Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi dan membahagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel? 

Secara realiti, Israel menggunakan 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk Yahudi di Hebron, sementara 15% sisanya disalurkan kepada 120 ribu penduduk Palestin di daerah itu?

KITA MASIH MINUM DI MACDONALD???
JOM BOIKOT!!!

Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi dan membahagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel?

Rujukan